“SOSYAL MEDYA BAĞIMLILIĞI. AİLE OLMAK ZOR.”
Teknolojinin sunduğu nimetlerden olumlu anlamda yararlanmak her zaman fayda getirir. Teknolojiye yenik düşmek, olumsuzluk adına kullanmak ise zarar getirir.
Son dönemlerde sosyal medya bağımlısı hale geldik. Bir evin içinde oturan aile fertleri artık birbirlerine söyleyecekleri internet ve cep telefonu üzerinden söylemeye başladılar. Ayrı odalarda herkesin bir bilgisayar başında gününü geçirmesi dikkatinizi çekiyor mu bilemem ama bu gidişat artık aileleri de etkilemeye başladı.
Kötü alışkanlıklardan evlatlarımızı uzak tutamaz duruma geldik.
Yoğun sosyal medya kullanımının insanları yalnızlığa doğru sürüklediğini, sosyal medya ile ailelerin maddi ve manevi anlamda zarar görmeye başladıklarını uzmanlar dile getirip ‘dikkat edin’ diye uyarıyorlar.
Psikologlar “Sosyal medyada kendimizi avuttuğumuzu sanıyoruz. Fakat oradakilerin gerçek bir dostluk olmadığını zor zamanlara düştüğümüzde fark ediyoruz. Daha fazla beğeni alabilmek için sosyal medyada daha fazla zaman geçiriyoruz. Daha fazla vakit geçirdikçe insanlardan daha fazla uzaklaşmış oluyorsunuz” diyorlar.
Bunu bilerek ve isteyerek yine de sosyal medyadan uzaklaşamıyoruz.
Sosyal medya yüzünden insanlar depresyona girebiliyor. Sosyal medya bağımlılığının depresyona yol açtığıyla ilgili yayınlar var.
Akıllı aletlerin oyuncağı olmayalım, onları kontrol etmeyi bilelim. Onlar bizim oyuncağımız, kontrol ve irade bizde olsun.
Yaş, cinsiyet fark etmiyor bu tehlikeye yenik düşmede. O vakit sosyal medya ve cep telefonu kullanımını tadında bırakalım.
Televizyonlardaki aile ayrılıkları, boşanma, kaçma, hırsızlık, başkasının hesaplarını ele geçirme, ahlaksız davranışlar gibi konu başlıklarını daha da artırabileceğimiz birçok konuda sosyal medyanın verdiği zararları yaşıyoruz. Yine de ders almadan hareket ediyoruz.
GHA – İstihbarat Servisi
Nihal Taş