featured
  1. Haberler
  2. Köşe Yazıları
  3. Edibe Gülnar’ın kaleminden; “DEPREM ORTASINDA ADAYLIK YARIŞI”

Edibe Gülnar’ın kaleminden; “DEPREM ORTASINDA ADAYLIK YARIŞI”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

14 Mayıs tarihinin seçim tarihi olarak netleşmesinden sonra gözler siyasilere çevrildi. Kimlerin nereden milletvekili adayı olduğunu deprem felaketini yaşayan halk merak ediyor mudur bilemem ama bu halk deprem felaketinde yaşadıklarının hesabını sanırım sandıkta soracaktır.

Deprem bölgesine gitti siyasiler. Yaraları saracaklarının sözünü verdiler. Eylem olarak da sarmaya başladılar, sarabildikleri kadarıyla…

Lakin bu halk, deprem nedeniyle evinden oldu. İş yerinde büyük kayıplar yaşadı. Devletin verdiği krediyi kullanmak için banka kuyruklarına girdi. Bir gün önceki faizi bir gün sonra artıran bankalara ateş püskürmeye başladı.

Bütün bunlar yaşanırken, bankalara siyasilerden bir Allah’ın kulu da çıkıp ‘Hayırdır, ne oluyor size?’ diye sormadı, soramadı.

Deprem ortamında siyasiler milletvekili adayı olmak için bulundukları görevlerden istifa ederek sosyal medyada aday adayı olduklarını ilan etmeye başladılar.

Liderlerin ve parti genel başkanlarının kimlerin aday olacaklarını belirledikleri ortamda siyaseten milletvekili olmak isteyenlerin bu halka hangi vaadi vereceklerini de doğrusu merak ediyorum.

Yıllardır seçim kanununu değiştirmeyip liderlere geniş yetki veren kanunların arkasına sığınan siyasilerin seçim kanunu niçin değiştirmek istemedikleri böylelikle bir kez daha ortaya çıkmış oldu.

Adana’dan milletvekili aday adayı olanların ve ortaya çıkanların büyük bir bölümünü yaptıkları siyaset gereğince tanıyorum. Bulundukları makamda genel başkanlarına biat etmekten öte gitmeyen ve şehre yarar sağlamayan siyaset anlayışlarının milletvekili olduktan sonra da devam edeceğini ve şehre katkılarının olmayacağını düşünenlerdenim.

En nihayetinde kimseye aday olma deme lüksümüz yok. Çünkü kararı biz vermiyoruz.

Ama aday olanların meclise gidip gitmemesine oylarımızla halk yani bizler karar veriyoruz. Bizlerinde yurttaş olarak ince eleyip sık dokumamız gerekiyor.

Hak eden ile etmeyeni nasıl ayırt edeceksek! Onu da göreceli bir kavram olması nedeniyle pek ayırt edeceğimizi yurttaş olarak düşünmüyorum.

Herkese adaylık yarışı hayırlı ve uğurlu olsun.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Edibe Gülnar’ın kaleminden; “DEPREM ORTASINDA ADAYLIK YARIŞI”
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin