featured
  1. Haberler
  2. Köşe Yazıları
  3. Mehmet Açık’ın kaleminden; “HOŞGELDİNİZ ARİF PAŞAM”

Mehmet Açık’ın kaleminden; “HOŞGELDİNİZ ARİF PAŞAM”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sayın kımetli Arif ÇETİN. Bir gönül insanı. İsmi ile müsemma olan mümtaz bir şahsiyet. Ülkemiz hudutları içerisinde kendisine nerede ve ne zaman ihtiyaç olursa o saatte ve o yerde bulunmaya gayret sarfeden muhteşem bir devlet adamı. Çok iyi bir asker ve kalender bir komutan.
Hakkında yazdığım bu satırlar kendisini tarif etmeye kâfi gelmeyen, gönüllerimizdeki yeri bambaşka olan bu yüce gönüllü komutan bir kere daha gönüllerimizi fethetti.
Geçtiğimiz günlerde yakın akrabalarımızın yaşadığı elim kaza sonrası taziyemize iştirak ederek dostluğunu, vefasını bir kere daha gösterdi. Yürek yakan acımızı bize unutturdu. Devletimizin şefkat elinin her daim üzerimizde olduğunu bir sefer daha hissettirdi. Evet, kendisine ihtiyacımız vardı. Ve saygıdeğer komutanımız yürek yangınımıza su serpmek için yetişti.
Vefanın neredeyse unutulmaya yüz tuttuğu bu devirde, Türk Silahlı Kuvvetleri gibi devletimizin bel kemiği olan bir kurumda en üst rütbeye kadar gelmiş ve kıymetli Jandarma Teşkilatımızın başına geçmiş bir komutan olarak tüm makam ve rütbelerinden azade olup biz sevenlerinin yanında oldu. Acılı ailemiz bir yana tüm bölge halkının kendisine olan sevgisini tazeledi Arif komutan.
Biz de kendisini hiçbir zaman unutmadık. Unutmayız, unutamayız. O, ailemizden biri. Aile büyüğümüz, başımız, gönül dostumuz.

Kendisini kısaca tanıyacak olursak;
Orgeneral Arif ÇETİN, 1959 yılında Ankara’nın Kalecik İlçesinde doğmuştur. Teğmen rütbesiyle 1980 yılında Kara Harp Okulu’ndan, 1981 yılında da Piyade Okulundan mezun olmuştur.
1981-1989 yıllarında çeşitli birliklerde Takım, Bölük ve İlçe Jandarma Komutanlığı görevlerinde bulunan Orgeneral ÇETİN; 1991 yılında Kara Harp Akademisi’nden Kurmay Yüzbaşı rütbesiyle mezun olmuştur.
Kurmay subay olarak; 1991-1995 yılları arasında Diyarbakır Jandarma Asayiş Komutanlığı Harekât ve Asayiş Şube Müdürlüğü Plan Subaylığı, 1995-1996 yılları arasında J.Gn. K.lığı Genel Plan Prensipler ve Koordinasyon Başkanlığı İç Güvenlik Araştırma ve Değerlendirme Şube Müdürlüğü, 1996-1998 yılları arasında Personel Başkanlığı Plan Yönetim Koordinasyon Daire Başkanlığında Şube Müdürlüğü ile 1998-2000 yılları arasında Kurslar Şube Müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur. 2000-2002 yılları arasında Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Kurmay Başkanlığı, 2002-2004 yılları arasında Bursa İl Jandarma Komutanlığı, 2004-2005 yılları arasında J.Gn. K.lığı Lojistik Başkanlığı Plan ve Koordinasyon Dairesi Başkanlığı, 2005-2006 yılları arasında Harekât Başkanlığı Asayiş Dairesi Başkanlığı, 2006-2007 yılları arasında Kastamonu Jandarma Bölge Komutanlığı görevlerini yürüten Orgeneral ÇETİN, 2007 yılında Tuğgeneralliğe terfi etmiştir.

Tuğgeneral rütbesiyle; 2007-2009 yılları arasında Şırnak 22’nci Taktik Jandarma Sınır Tugay Komutanlığı, 2009-2011 yılları arasında Aydın Jandarma Bölge Komutanlığı görevlerinde bulunmuş ve 2011 yılında Tümgeneralliğe terfi etmiştir.
Tümgeneral rütbesiyle; 2011-2013 yılları arasında İstanbul Jandarma Bölge Komutanlığı, 2013-2016 yılları arasında J.Gn. K.lığı Harekât Başkanlığı görevlerinde bulunmuş ve 2016 yılında Korgeneralliğe terfi etmiştir.

Korgeneral rütbesiyle; 2016-2017 yılları arasında Jandarma Asayiş Komutanlığı görevini yürüten Orgeneral Arif ÇETİN, İçişleri Bakanlığı’nın 2017/346 sayılı Kararnamesi ile Orgeneralliğe terfi ederek Jandarma Genel Komutanlığı’na atanmıştır.

Kayıtlardaki özgeçmişi itibariyle kısaca bahsettiğimiz Arif Paşam şahsiyeti, görev anlayışı, cesareti, vefası, vakarı itibariyle kolay kolay tariflere sığmayacak bir insandır. Kendisiyle görev yapma şerefine eriştiğim Türk Ordusu’nun çok değerli komutanlarından biridir.

Son derece mütevazı, emrindeki personele karşı gayet müşfik ve fakat bir o kadar da dsiplinli olan komutanımız bölge halkı tarafından da çok sevilmektedir. Görev yaptığı yerlerde sürekli halkın arasında, halkla iç içe olmuştur. Kendisine ulaşılmayı kolay kılan Sayın ÇETİN, bu yönü sayesinde asayişi bozan her türlü adi suç ve terör olaylarının üzerine cesurca giderek kolay bir şekilde çözebilmiştir.
Bu vesile ile Arif ÇETİN, teröre vurulan demir yumruktur. Devlete darbe vurmak isteyenlere en ağır darbedir. Tam da yerinde bulunan ağır bir demir kayadır. Cesur yiğit mert ve bir o kadar da akıllı bir devlet adamıdır.

Jandama Teşkilatı her ne kadar İçişleri Bakanlığı’na bağlı olsa da Türk Silahlı Kuvvetleri’nin manevi şahsiyetindeki tartışılmaz yeri münasebetiyle son derece önemli bir kurumdur. Şehirde Emniyet Teşkilatı’nın yaptığı görevi Taşra’da Jandarma Teşkilatı icra eder. Bu özelliği dolayısıyla teşkilatta görev yapacak olan personel büyük bir titizlik içerisinde seçilmektedir. Her türlü suç ve suçluyla mücadelenin yanında halkla iç içe olma mecburiyeti münasebetiyle devletin güler yüzü ve şefkatli eli olması yönüyle vitrin vazifesi de mevcuttur.
Böylesi önemli bir kurumun başına da Arif ÇETİN Beyefendi gibi nadide bir şahsiyetin getirilmesi devletimizin her göreve en uygun kişiyi getirme konusunda gösterdiği titizlik ve başarının en bariz tezahürüdür. Göreve geldiği günden itibaren teşkilat üzerinde varlığını hafızalardan silinmeyecek şekilde hissettiren Sayın ÇETİN bu asil ve vakur kişiliğiyle her daim gönlümüzdeki yerini muhafaza edecektir.
Mazluma karşı kadife eldiven zalime, haine karşı teşkilatı ile birlikte demir yumruk olan Sayın Arif ÇETİN Paşamın “ARA BUL YOK ET” stratejisi ile istihbarata dayalı nokta operasyonlarla bütün terör odaklarının tüm barınma alanlarındaki inlerine girilerek terör bitme noktasına getirilmiştir.
Teşkilatta kendi döneminde ve kendisinden sonra çeşitli görevlere gelecek olan, özellikle de Genel Komutanlık makamında görev alacak kişilere ciddi bir örnek teşkil eden Sayın ÇETİN personel yetiştirme hususunda da oldukça başarılıdır.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN Bey’in üstün gayretleri sayesinde 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası kısa sürede toparlanan Türk Silahlı Kuvvetleri, Arif Komutanımız gibi birbirinden değerli komutanlar sayesinde devletimizin kızıl elma yarışındaki tartışılmaz başarısına ve zirvedeki yerini koruması hususundaki kararlılığına olan inancımız tamdır.
Kıymetli komutanımıza teşekkür mahiyetinde yazdığımız bu yazımıza son verirken, kendisine ve mahiyetine teşekkürü bir borç bilir, pazara kadar değil mezara kadar düsturuyla birbirimizin hayatında olmaya kararlı olduğumuzu bildiririz.
Devletimizin dosta karşı gülen yüzü, mütevazı kimliği, merhamet ve şefkat eli, düşmana karşı da bir o kadar caydırıcı, demir yumruk, cesur yürekli Arif Komutanım. Allah sana ve tüm sevdiklerine sağlıklı, afiyetli uzun ömürler ihsan eylesin. Daha nice yıllar devletimize hizmet etmen dileklerimizle Allah’a emanet olun.
Kızıl elmaya kadar durmak, yok yola devam.

GHA – Genel Yayın Yönetmeni
Mehmet Açık

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mehmet Açık’ın kaleminden; “HOŞGELDİNİZ ARİF PAŞAM”
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin