featured
  1. Haberler
  2. Köşe Yazıları
  3. Nihal Taş’ın kaleminden; “Siyaset bir tercihtir.”

Nihal Taş’ın kaleminden; “Siyaset bir tercihtir.”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siyaset düşünen, siyaset yapan herkes önce şu bilimsel gerçeği kabul edecek. Siyaset bir tercihtir. Her tercih belli ilke, değer ve toplumsal çıkarlar üzerine yapılır. Yani her siyasi hareket önünde ve sonunda belli bir programı ve ideolojiyi yansıtır. ve siyaset toplumsal sorunları çözmek için vardır. birinci gerçek bu.

ikinci gerçek, hiç kimse inancını, etnik kökenini, bölgesini ve cinsiyetini seçemez. Dolayısıyla bunlar tercih konusu olamaz. Yani etnik köken, mezhep, cinsiyet ve bölge üzerine siyasi oluşum olmaz, siyaset yapılamaz. Sözü edilen toplumsal yapıların hakları ve özgürlük sorunlarını çözmek de siyaset kurumunun görevidir. Bunun için ne Kürt ya da çerkez olmaya, ne alevi ya da sünni olmaya, ne de doğulu ya da batılı olmaya gerek vardır. asıl yanlışı burada yapıyoruz. HDP bir siyasi parti eleştirmeye ya da suçlamaya kalkıyoruz. Hemen Kürtleri mi aşağılıyorsun yaftası geliyor. Bir siyasi parti liderini eleştiriyorsun, sen Alevi düşmanı mısın deniliyor.

Dedim ya, bir ülkede hiçbir parti hiçbir alt kimliği temsil edecek meşruiyeti yoktur. iki böyle bir şey siyaset tanımını doğasına aykırıdır. o zaman seçim yapmayalım, nüfus sayımı yapalım. kimin nüfusu çoksa o yönetsin ülkeyi. bakın bu saçmalık bizleri nereye getiriyor. bölgeciliği bırakalım, etnik kimlikçiliği bırakalım, mezhepçiliği bırakalım, bunlar siyasi değil, kültürel konulardır. O ayrı bir zemindir. Tabii lübnan, Irak ya da Afganistan olmak istemiyorsak..

GHA – İstihbarat Servisi
Nihal Taş

4
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Nihal Taş’ın kaleminden; “Siyaset bir tercihtir.”
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin