featured
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Putin’in Tahıl Koridoru açıklaması: “Anlaşmanın yenilenmesi için yaptırımlar kalkmalı, 6 Afrika ülkesine tahıl sevkiyatı yakında başlayabilir”

Putin’in Tahıl Koridoru açıklaması: “Anlaşmanın yenilenmesi için yaptırımlar kalkmalı, 6 Afrika ülkesine tahıl sevkiyatı yakında başlayabilir”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Soçi’de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü. İki lider, Tahıl Koridoru Anlaşması’nın canlandırılması için Rusya’nın tarım ürünlerine yönelik yaptırımların kaldırılması çağrısını yineledi; Afrika ülkelerine tahıl ihracatı için Katar’ın dahil olduğu formülün yakında devreye alınabileceğini söyledi.

Görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında Vladimir Putin, Tahıl Koridoru Anlaşması’nın dondurulmasına mecbur bırakıldıklarını ifade etti.

Putin, “Batı, Rus tarım ve gübre ürünlerinin ihracatını engelliyor” dedi ve Rusya’nın taleplerinin yerine getirilmesi durumunda anlaşmayı canlandırmaya hazır olduğunu belirtti.

Rusya Devlet Başkanı konuşmasında Tahıl Koridoru’nun önceki döneminde yapılan ihracatın “insani hedefleri” karşılamak konusunda yetersiz olduğunu savundu.

Putin, “İhracatın yüzde 70’i gelişmiş ülkelere ulaştı, fakir ülkelere yüzde 3’ü ulaştı” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Putin’in Tahıl Koridoru açıklaması: “Anlaşmanın yenilenmesi için yaptırımlar kalkmalı, 6 Afrika ülkesine tahıl sevkiyatı yakında başlayabilir”
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin