featured
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Prim eksik olanlara erken emeklilik müjdesi

Prim eksik olanlara erken emeklilik müjdesi

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Primi eksik olan 3.5 milyon çalışana müjde! Yaş ve prim indirimi onaylandı..

Prim eksik olanlara erken emeklilik müjdesi. SGK’dan açıklama geldi, erken emeklilik başvuruları başlıyor. Tarih belli oldu.EYT’yi prim eksiği nedeniyle kaçıranlar için erken emeklilik açıklaması sosyal güvenlik kurumundan geldi. Primi eksik olanlar o tarihten itibaren erken emeklilik fırsatını yakalayacak. Yeni erken emeklilik düzenlemesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Hazırlandı. Peki kimler eksik primle erken emekli olabilir? Yeni erken emeklilik şartları neler..? Prim eksiği olan 3.6 milyon kişiye erken emeklilik fırsatı geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlıklar başladı. Milyonlarca kişi bu düzenleme sayesinde erken emeklilik hakkına sahip olacak. Prim eksiği olanlara erken emeklilik düzenlemesinin detayları Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından açıklandı. Peki Kimler erken emekli olacak? Kimlere erken emeklilik hakkı çıktı? Son dakika prim eksiği olanlara erken emeklilik müjdesinin şartları haberimizde…

EKSİK PRİMİ OLANLAR İÇİN YENİ DÜZENLEME

8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanları kapsayan EYT düzenlemesi Mart ayında yürürlüğe girmişti. Düzenleme kapsamında bağ-kurlular 9.000 prim gün sayısı ile emeklilik hakkını elde ederken SSK’lılarda aranan prim gün sayısı ise 7200 gün olmuştu. Bu nedenle birçok bağ-kurlu Eksik prim nedeniyle mağdur oldu. Nihayet eksik primi olanlar için düzenleme müjdesi verildi.Prim eksiği olanlara Müjdeli Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi. Uzun süreden beri beklenen düzenleme için düğmeye basıldı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı harekete geçti.

BAĞ-KURLULARA PRİM İNDİRİMİ GELİYOR

EYT’yi prim eksiği nedeniyle kaçıran bağ kurlular için prim indirimi müjdesi geliyor. Prim indirimi için harekete geçildi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yasa teklifi hazırlanarak torba yasaya eklendi. Prim indirimi sayesinde bağ-kurlular 5 yıl erken emeklilik hakkına sahip olacak. 3.6 milyon bağ-kurlunun yararlanması beklenen yeni prim indirimi kapsamında 1800 günlük bir indirim uygulanacak. Yani SSK ve bağ-kur primleri birbirine eşitlenecek..

MECLİSE GELDİ

Bağ-kurlulara prim indirimi müjdesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz haftalarda duyurmuştu. İndirim müjdesi Nihayet TBMM’ye geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan teklif torba yasa ile birlikte TBMM genel kuruluna sunuldu. TBMM’de yapılacak oylama ile bağ-kurlulara prim indiriminin hayata geçmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada bağ-kurlulara prim indirimi düzenlemesinin yılbaşından önce yürürlüğe girmesi beklendiği ifade edilmişti.

PRİM İNDİRİMİ ŞARTLARI BELLİ OLDU

Peki prim indirimi kimleri kapsayacak soru işareti bağ-kurlulara prim indirimi uygulamasında şartlar ve detaylar belli oldu. 10 ve altı çalışanı olan küçük esnaf prim indiriminden yararlanabilecek nokta yani bağ-kurlulara prim indirimi düzenlemesi herkes için gelmiyor küçük esnaf için geliyor.

Haber/Gülçin Çelik/Ankara

2
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Prim eksik olanlara erken emeklilik müjdesi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin