featured
  1. Haberler
  2. Güncel
  3. Saklı mirasınız E-Devlet’te olabilir

Saklı mirasınız E-Devlet’te olabilir

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Saklı mirasınız E-Devlet’te olabilirHazine kapısı açılıyor’..ZENGİNSİNİZ..tıkla öğren..!E-Devlet’e getirilen yeni özellikle saklı kalan miraslar gün yüzüne çıkacak. WebTapu ile haberiniz dahi olmayan mülklerinizi öğrenmiş olacaksınız. Yeni yıla sayılı günler kalmışken belki de hiç haberdar olmadığınız piyango size çıkmıştır. E- Devlet üzerinden miras takibi yapmak ve sorgulamak artık mümkün.

E-Devlet üzerinden gerçekleştirilen WebTapu özelliği ile haberdar bile olmadığınız mülkleriniz hakkında artık bilgi kalabilirsiniz.

Vefat eden akrabalar tarafından bırakılan mirastan bazen haberdar olunmayabiliyor. Bu sebeple WebTapu artık bu bilinmezleri ortadan kaldırmak için imkan tanıyacak.

Tapu sistemlerinin dijital ortama aktarılmasına yönelik çalışmaların artması sonucunda WebTapu mirasçı olunan taşınmazların sorgulanması sistemi 2022 yılında vatandaşların kullanımına sunuldu. WEBTAPU SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Öncelikle E-Devlet üzerinden “Nüfus Kayıt Örneği” sorgulama hizmetine ‘nüfus aile’ seçeneği üzerinden size miras bırakıp bırakmadığını öğrenmek istediğiniz üst soyunuzun T.C. kimlik numaralarını almanız gerekiyor.

Daha sonra WebTapu sisteminden “Mirasçısı olduğum taşınmazlar” sorgulama sekmesine tıklanır.

Burada, üst soyunuzun T.C. kimlik numarasını girmeniz yeterli. Böylece size bir miras kalıp kalmadığını öğrenebilirsiniz. Özellikle 50 yaş üzeri kişilerin üst soylarından bir taşınmaz kalma ihtimali daha yüksek olabiliyor. Sistem ilk açıldığında yoğunluk sebebiyle çökmüştü ancak şu anda sorunsuz bir şekilde erişim sağlanabiliyor.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Saklı mirasınız E-Devlet’te olabilir
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin