featured
  1. Haberler
  2. Genel
  3. EMEKLİLERE SEYYANEN ZAM MI GELİYOR ?

EMEKLİLERE SEYYANEN ZAM MI GELİYOR ?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emeklilere seyyanen zam mı geliyor! Haberi Fatih Portakal duyurdu!

Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından SSK ve Bağkur emeklilerinin maaş zammı oranı yüzde 37,66 oldu. Emeklilere bunun yanında ek zam olarak seyyanen zam verileceği iddiası gazeteci Fatih Portakal’dan geldi.Türkiye’de emekliler bugün Ocak 2024 dönemi için adeta zam şoku yaşadılar. Memurlar ve memur emeklileri yüzde 49,25 oranında maaş zammı alırken SSK ve Bağkur emeklilerinin maaş zammı oranı yüzde 37,66’da kaldı. Açıklanan zam oranı ile gelir skalasının çok altında kalan SSK ve Bağkur emeklileri kara kara düşünmeye başladılar.

TEMMUZ AYINDA DÜŞÜK ZAM VERİLMİŞTİ!

Temmuz ayında emeklilere verilen yüzde 25 oranında zam toplumun büyük tepkisini çekmişti. Hatta Cumhur İttifakı’nın güçlü ayaklarından birisi olan MHP’nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli bile memurlara seyyanen zam yapılırken emeklilere yüzde 25 zammın reva görülmesine sessiz kalmayarak itiraz etmişti. Sonraki aylarda ise emekliler ara zam beklentisi içerisine girdiler ama sadece 5.000 TL ikramiye ile yetinmek zorunda kaldılar. Ocak ayında maaşlarına ek zam bekleyen emeklilerin yüzde 37,66 oranında zam alacak olmaları ise şimdiden büyük tepki çekti. Bundan dolayı SSK ve Bağkur emeklileri için ek zam tartışmaları başladı.

FATİH PORTAKAL AÇIKLADI!

Emeklilere ek zam yapılacağı iddiası ise ünlü gazeteci Fatih Portakal’dan geldi. Bu zammın kesinlikle olacağını ve yapılmamasının mümkün olmayacağını iddia eden Fatih Portakal, “SSK ve Bağkur emeklisine zam oranının yüzde 37,66’da kalacağını düşünmüyorum. Seyyanen zam mutlaka olacaktır. Eğer bu seyyanen zam yapılmaz ve emekliler bu TÜİK enflasyonuna mahkum edilirlerse bunun bir bedeli olur. EK zam yapılmazsa 16 milyon emekli AK Parti’ye sandıkta unutamayacakları bir ders verir. Bu açıdan rahatım ve emekliler de rahat olsunlar. İstanbul’u, Ankara’yı isteyen AK Parti emeklileri yok sayamaz. Bedeli onlar için çok ağır olur, bunu göze alamazlar. Elleri mahkum, bu seyyanen zammı yapacaklar.” dedi.

2
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
EMEKLİLERE SEYYANEN ZAM MI GELİYOR ?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin