featured
  1. Haberler
  2. Güncel
  3. 1995-1999-2008 Arası Sigorta Girişi Olana Müjde

1995-1999-2008 Arası Sigorta Girişi Olana Müjde

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1995-1999-2008 arası sigorta girişi olana altın tepside emeklilik! 48-49-50-51 yaş üstü TURNAYI GÖZÜNDEN VURDU .,Erkek çalışanlar için 25 yıl, kadın çalışanlar için ise 20 yıl sigortalılık süresi gerekiyor. Ayrıca, işe giriş tarihine göre belirlenen bir prim ödeme şartı da bulunmakta. 8 Eylül 1999 öncesi sigortalı olanlar için EYT yasası ile yaş şartı kaldırıldı ve emekli olma hakkı verildi. Ancak EYT dışındaki çalışanlar için hem prim hem de yaş şartı gerekiyor ERKEN EMEKLİLİK İÇİN 8 YOL

Mevzuatlara göre, emeklilik tarihini öne çekmek için çeşitli imkanlar sunuluyor. İşte bu imkanlar: Çocuk Avantajı: Kadın çalışanlar, çocukları üzerinden prim kazanabiliyorlar. 3 çocuğa kadar 2160 gün prim kazanılması mümkün.
Askerlik: Erkekler, askerlik sürelerini borçlanarak, emeklilik yaşını düşürebiliyor ve prim kazanıyor.On Yıl Prim: 15 yıl ve 3600 gün primi dolduranlar, kısmi emeklilik hakkına sahip oluyor.
Yüzde 60 Rapor: İş yapabilme gücünü yüzde 60 kaybedenler, malulen emekli olabiliyor.Vergi İndirimi: Engelli çalışanlar, belirli şartlarda erken emeklilik hakkına sahip olabiliyor.
Yıpranma Payı: Ağır işlerde çalışanlar, emeklilik sürecini hızlandırabiliyorlar Anneler için Prim Avantajı: Engelli çocuğu olan anneler, ek prim kazanıyorlar ve erken emekli olabiliyor.
Eğitim Süreci: Eğitim sürecinde yapılan stajlar, bazı durumlarda emeklilik hesaplamalarında dikkate alınabiliyor Haber Merkezi

Milyonlarca çalışan, emekli olacağı yaş ve tarih hakkında düzenli olarak hesaplamalar yapmaya devam ediyor ve mevzuattaki gelişmeleri takip ediyor. Çalışanlar ne zaman emekli olabileceklerini ve bu süreci nasıl hızlandırabileceklerini öğrenmek istiyor. Ülkemizde emeklilik için belirli bir yıl ve prim doldurma şartı bulunuyor. Öte yandan e-Devlet ve SGK resmi sitesinden emeklilik yaşı ve o dönemde alınabilecek maaş kolayca hesaplanabiliyor.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
1995-1999-2008 Arası Sigorta Girişi Olana Müjde
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin