featured
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Japon Deprem Uzmanı Moriwaki: Hatay’ın Deprem Riski Az, Ancak Yapılarda Dikkatli Olunmalı

Japon Deprem Uzmanı Moriwaki: Hatay’ın Deprem Riski Az, Ancak Yapılarda Dikkatli Olunmalı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Antakya ilçesinde düzenlenen Uluslararası Yüksek Deprem ve Afet Önleme Konferansı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Çevrimiçi katılımcıların yer aldığı konferansta, Japonya’da yaşanan depremlerle Türkiye’deki deprem benzerlikleri üzerinde duruldu.

Moriwaki, Japonya ve Kahramanmaraş merkezli depremleri kıyaslayarak, Hatay’da yaşanan depremlerin büyük bir felaketi tetikleme potansiyeline sahip olmadığını belirtti. Ancak, bu rahatlatıcı açıklamanın ardından vatandaşları binaların yapımına dikkat çekerek uyardı.

Özellikle 2-3 katlı yatay mimarinin tercih edilmesi gerektiğini vurgulayan Moriwaki, Japonya’daki uygulamaları örnek gösterdi. Türkiye’nin depreme karşı önlemlerini artırması gerektiğini söyleyen uzman, Türkiye’deki yapılaşma sorunlarına da değindi. Ülkede kaçak olarak inşa edilen binaların oranının yüksek olduğunu ve bu durumun riskleri artırdığını ifade etti.

Moriwaki, Türkiye’de eğitime yönelik deprem konusunda eksiklikler olduğunu belirterek, özellikle küçük yaşlardan itibaren deprem eğitimlerinin verilmesinin önemine vurgu yaptı. Türkiye’deki deprem eğitimlerinin artırılması ve bu konuda bilinçlendirmenin sağlanması gerektiğini dile getirdi.

Son olarak, Hatay’ın daha önce yaşadığı depremler nedeniyle büyük bir depremin beklendiğini ifade etmeyen Moriwaki, özellikle şehirdeki yapılaşmanın kontrollü bir şekilde gerçekleştirilmesi gerektiğini, ovadan yüksek kesimlere yapılaşmanın teşvik edilmesi gerektiğini belirtti. 2-3 katlı yatay binaların tercih edilmesinin daha güvenli bir yapılaşma sağlayabileceğini vurguladı.

Haber Merkezi

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Japon Deprem Uzmanı Moriwaki: Hatay’ın Deprem Riski Az, Ancak Yapılarda Dikkatli Olunmalı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin