featured
  1. Haberler
  2. Güncel
  3. Sigortası olmayan ev hanımlarına 12.000 TL ödeme yatacak

Sigortası olmayan ev hanımlarına 12.000 TL ödeme yatacak

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sigortası olmayan ev hanımlarına 12.000 TL ödeme yatacak..! Devlet, sigortası olmayan ev hanımlarına ödeme yapacak. Ödemeler hesaplara aylık olarak yatacak. İşte ev hanımlarına 1 yıl yatacak 12 bin TL ödemenin detayları haberimizde…

Ekonomik koşullardaki zorlaşmayla birlikte devlet tarafından yapılan birçok sosyal yardımda ev hanımları da düşünülmeye başladı. Ev hanımlarına yönelik sağlanan bu yardımda nakit desteği sunuluyor. Kazanç şartı bulunmayan destek birçok hanenin çeşitli bir alanda ihtiyacını karşılamasına yardımcı oluyor. Peki, ev hanımlarına devlet desteği detayları neler? Ev hanımları nakit desteği şartları neler? İşte ev hanımlarına destek ödemesinin ayrıntıları…

AİLE BAKANLIĞI EV HANIMLARINA DESTEK
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, özellikle ihtiyacı olan ev hanımlarına destek sunma çalışmalarına başladı. Yeni sosyal destek projesi kapsamında ev hanımlarına maddi anlamda destek sunuluyor. Bu destek programı kapsamındaki başvurular ise bizzat ev hanımı tarafından SYD (Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları) üzerinden gerçekleştiriliyor. İkametgahın bulunduğu il ya da ilçeden yapılan başvuruların onaylanması neticesinde de maddi destek ev hanımlarına bağlanarak 2 ayda bir yatırılıyor.

AİLE BAKANLIĞI EV HANIMLARA NAKDİ DESTEK NE KADAR?
Ev hanımlarına yönelik yapılan nakdi destek ödemesi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 2 ayda bir hesaplara yatırılıyor. 2 ayda bir yapılan ödemeler 2 bin TL olarak hesaptan çekiliyor. Aylık 1000 TL’ye gelen ödemeler toplamda yıllık 12 bin TL yatmış oluyor. Peki, aylık 1.000 TL nakdi destek ödemesi şartları neler?

EV HANIMLARINA NAKDİ DESTEK ŞARTLARI NELER?
Ev hanımlarına yönelik Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sağladığı nakdi destek ödemesinde öncelik nikahlı eşini kaybetmiş kadınlardadır. Resmi nikahlı olduğu eşi vefat eden kadınlara 3294 sayılı Kanun çerçevesinde sağlanan bu ödemeler dini nikahlı eşini kaybedenler için geçerli değildir. Eşinden boşanmış olanlar da bu yardımdan yararlanamamaktadır. Yani bu durumda eski eşi vefat eden ve sonradan tekrar evlenen kadınlar da yardımdan faydalanamamaktadır. Son nikahlı eşin vefatı durumunda 2 ayda bir 2 bin TL ödeme için başvuru yapılabilir.

ŞEY (Şartlı Eğitim Yardımı) ile ŞSY (Şartlı Sağlık Yardımı) alan ev hanımları da bu nakdi destekten yararlanabilir. Bu durumda ikamet edilen il veya ilçenin SYD Mütevelli Heyeti değerlendirme gerçekleştirir. Ancak engelli yardımından faydalanan bireyler bu yardımdan aynı anda yararlanamamaktadır. Adresin değişmesi halinde yeni adreste bulunan SYD vakfına dosyanın transferi için müracaatta bulunulması gerekir.

EV HANIMLARINA NAKDİ DESTEK HANGİ DURUMLARDA KESİLİR?
Mevcut olarak bu yardımdan yararlanan ev hanımlarının eşi vefat ettikten sonra başka biriyle yaşaması da nakdi desteğin kesilme sebebidir. Ek olarak sigortalı bir işe başlayan ya da mevcut olarak çalışan kadınlar da bu destekten yararlanamamaktadır. Muhtaçlık durumu bulunan vatandaşlara verilen bu yardım muhtaçlık durumunun değişmesi halinde de kesilmektedir..

Haber merkezi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sigortası olmayan ev hanımlarına 12.000 TL ödeme yatacak
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin