featured
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Af yasası son dakika

Af yasası son dakika

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Af yasası son dakika: 11 Ocak Perşembe 2024 Genel Af çıkacak mı? 8. Yargı Paketi genel affı kapsıyor mu?
“Yargı paketi kapsamında meydana gelen son gelişmeler ışığında, “af yasası onaylandı mı?” sorusu vatandaşların gündemine oturdu! Resmi Gazete’de son dakika gelişmesi, 11 Ocak Perşembe günü 2024: Mahkumlar için af yasası onaylandı mı, onaylanacak mı? Af yasası hangi kişileri içeriyor? Milyonlarca kişi, arama motorlarında “Genel af çıkacak mı?” diye yanıt arıyor. İşte, af yasasının çıkıp çıkmadığı ve 2024’te kimleri kapsadığına dair ayrıntılar…11 OCAK 2024: Af yasası son dakika Resmi Gazete’de! Af yasası çıkıyor mu? Mahkumlara genel af çıktı mı?

  1. yıl affı çıktı mı? Af yasası Resmi Gazete Türkiye’de 2022 yılından bu yana da gündem dolaşan iddialarda mahkumlara 29 Ekim arihinde genel af çıkacağı söyleniyordu.Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında mahkumlar ile mahkum aileleri af beklentisi içerisine girdi.

Bugün düzenlenecek olan törenle beraber de af ya da infaz düzenlemesi açıklaması da bekleniyor. Bugünde açıklamanın ne zaman geleceği ve saat kaçta olacağı da araştırılıyor.

ERSAN ŞEN NET BİR TARİH VERMİŞTİ! HERKES TEKRAR BİR AÇIKLAMA BEKLİYOR!

Ceza Hukukçusu Ersan Şen daha önce 29 Ekim 2023 tarihini işaret ederek mahkumlara af açıklamasının bugün geleceğini söylemişti. Şen yaptığı açıklamada af çıkacağını, özel ya da genel bir af çıkacağını, bunun ceza indirimi biçiminde olacağını söyledi.

Şen, yaptığı açıklamasında, “Bu tüm suçları kapsamayacak ve Anayasa Mahkemesi’ne bu gidecek. Anayasa Mahkemesi affı genişletir genişletmez. Geçmişte buna benzer örnekler vardır. Olur olmaz bilmiyorum ama 29 Ekim 2023 tarihine kadar Türkiye bir af görecek” demişti.

Sonuç olarak karar bekleniyor. Meclise taşınması bekleniyor. Kesin bir yargı hala bildirilmedi.

Haber merkezi

2
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Af yasası son dakika
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin