featured
  1. Haberler
  2. Güncel
  3. Araç sahipleri dikkat: Artık bu plakalar trafikte olmayacak

Araç sahipleri dikkat: Artık bu plakalar trafikte olmayacak

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Araç sahipleri dikkat: Artık bu plakalar trafikte olmayacak
1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olan plaka düzenlemesiyle birlikte, APP plakaların kullanımına izin verilmiyor. İşte konuyla ilgili ayrıntılar…1 Ocak 2024’ten itibaren alınan karara göre APP plaka kullanımı. Yapılan değişiklikle birlikte yetkisiz çakar ve siren taktıranlara sert cezalar getirilecek.

APP PLAKA NEDİR?

APP plakalar, merdiven altı üreticiler tarafından üretilen ve sahtecilik amacıyla kullanılan plakalar. Bu plakalar, gerçek plakalarla aynı görünse de, üzerinde herhangi bir güvenlik önlemi bulunmuyor. Bu nedenle, APP plakalar hırsızlık, araç satışlarında sahtecilik gibi yasadışı eylemlerde kullanılıyor.

PLAKA CEZASI NE KADAR OLACAK

Sahte plaka üretimini engellemek amacıyla, yeni tescil edilen veya plakasını yenileyen kişilere karekodlu plakalar sunulacak. APP plaka kullananlar ise 32 bin 170 TL para cezasına ve 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilecek.Eğer APP plaka kullanıyorsanız, derhal bu plakaları çıkartarak, devletin belirlediği standartlara uygun plakaları kullanmaya geçmelisiniz. Çünkü, APP plaka kullanmak suçtur ve cezai yaptırımları var.

HalkTV’de yer alan habere göre, sahte plaka kullanma cezası 32 bin 170 TL olarak belirlendi ve resmi belgede sahtecilik suçundan dolayı 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasıyla karşılaşabilirsiniz.

Haber merkezi

2
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Araç sahipleri dikkat: Artık bu plakalar trafikte olmayacak
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin