GÜNCEL HABER AJANSI

Ölmemeli Çocuklar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ölmemeli Çocuklar..Mehmet Açık..Dijital Zorbalık..Yüreğimiz üşür; nerde bir çocuğun gözü yaşlı ise uykumuz onun için kaçar, gözümüzde gönlümüz de ıslanır elbette..

Çocuklar yaşamalı, ölmemeli…

Gelecekte daha adil daha yaşanır daha mutlu daha güvenli bir dünya için..

Coğrafyamızın çocuklarına sahip çıkmalıyız..

Çocuklar, dijital evren, oyunlar, sosyal medya ve çeşitli medya kanallarına daha erken yaşlarda maruz kalmakta. Ancak bu teknolojik gelişmelerle birlikte çocukları bekleyen bir dizi tehlike de ortaya çıkmaktadır. Ebeveynlere düşen sorumluluklar ve dikkat edilmesi gerekeler çok fazla ve oldukça zor.

Dijital zorbalık akran zorbalığını getirdi. Çocuklar, çevrimiçi ortamlarda zorbalık ve tehditlere maruz kaldı bu platformlar çocukların yaşamını alt üst etmekle kalmayıp onarılması zor izler bırakmış durumda.

Sosyal medya platformları, oyunlar ve çeşitli dijital iletişim araçları üzerinden yapılan taciz, tehdit ve zorbalıklar için alınan tedbirler var mı?

Çocukların çevrimiçi oyunlarda paylaştıkları bilgiler, gizliliklerini tehlikeye atmakta. Kişisel bilgilerin bilinçsizce paylaşılması, çocukları siber tehlikelere karşı savunmasız hale getirdi ve bu oyunlar, bilgi erişimleri, ödevleri, sosyal hayatın getirileri ve dünyayı keşif yolculuğu için paylaştıkları bilgiler onlara dünyanın her yerinden kötülerin ulaşması için açılan en kolay kapılar… Çocuklar, dijital oyunlar, sosyal medya ve diğer eğlence platformları üzerinden aşırı ekranda kalmaları ayrıca; fiziksel aktivite eksikliği, uyku düzeni bozukluğu ve dikkat eksikliği gibi sorunlara yol açabilmekte. Cinsel istismar; Çocuklar, internet üzerinde cinsel içeriklere maruz kalabiliyor ve istismar riski artmakta.

Çocuklarla iletişim kanallarını açık tutmak ve çevrimiçi yaşamlarını anlamak ve ruhsal sorunlar oluşur diyerek çocuklardan saklanmamalı yaşanan olumsuz olaylar.

Dünya ne kötü diyenlere cevabım dünyayı sürekli daha da kötü hale getiren insanlar değil mi?

Depremler, doğal afetler, savaşlar, çocuk yaşta gelin olanlar, savaşlar, mülteci çocuklar, yurtlarda kalan çocuklar, iç savaşlar, soğuk savaşlar hepsinde en kolay hedef çocuklar … Bir damla gözyaşı için dünyanın yerinden oynaması gereken çocuklar. Böyle dünya olabilir olabilir mi?

Tarikatlar, cemaatler, organ mafyaları, çocuk satıcıları, çocuk tacizcileri, pedofoli ağı, cinsel istismar, terör örgütleri, uyuşturucu tacirleri, çocuk işçiler.

Sevgisizlikten ölür mü ölür bebekler…

Korkudan kalp krizi geçirerek ölür mü çocuklar ölür.

Gençlerimizi bekleyen tehlike ise koruyabildiğimiz çocuklarımızı yenidünya düzeni ile popüler kültür dayatması ve özendirici daha özgür daha özgürlükçü diyerek yapılanlar…

Epstein gündemi haber siteleri ve bazı bazı duyarlıların ülkemizde gündeme getirdiği konu evet bazı bazı diyorum bir grup bizim ülkemizde olmayan olay derken araştırmadığı ve gençlerimizin yurt dışı hayalini desteklerken olayın ekonomik boyutu ile geldiği geleceği tehlikeli oyunun farkında olmaması çok acı değil mi?

Kızlarımız, çocuklarımız şatafatlı hayata kanmasınlar sonra başlarına kötü şeyler geliyor evet doğrudur.

Âmâsı köyünde oturan kızlar da alınıp satılmıyor mu? Gözümüzden koruduğumuz bakmaya kıyamadığımız çocuklar kaçırılmıyor mu? Ortadoğu’da bitmeyen savaşın çocukları değil mi? Afrika’nın bir köşesinde köyünde oturan, televizyonu, interneti, sosyal medyayı görmemiş kız çocuğu da satılmıyor mu?

UNICEF in raporları açıklamaları dolu çocuk sömürüsü ile ilgili değil mi?

Konu güç hiyerarşisi ise maalesef güçlü olan güçsüzü her yerde sömürüyor her yerde acı çekmesinden kazanç sağlamıyor mu?

Kız çocukları ve genç erkek çocuklarımızı kandırarak “saygın eliti” sayılan politikacı, oyuncu, iş adamı erkeklere seks için pazarlayan Epstein’in müşteri listesine bakıldığında, ünlü markaların çizgilerinde bile bu oyunun içeriği mevcut peki tüm bunlardan çocuklarımız gençlerimiz nasıl korunacak nasıl koruyacağız?

Birilerine emanet edip ben yapamıyorum sen yap diyerek değil devlet politikamız ve yetişkinlerin araştırıp bilinçli olması ile beraber evlatlarımızı bilgilendirmek bunu baskı ve dayatma ile yasaklar ile değil o hep bahsi edilen ince çizgi var ya onun dışına çıkmadan yapmak zorundayız.

Gelenek ve göreneklerimizden kopmadan her çocuğun kendinden bir tane olduğunu benzer hayatların dayatmasından ve cemaatlerin, sosyal kulüplerin tekeline bırakmadan fazlası ile ciddiye alarak tedbirler alınmak zorunda değil mi? Çember daraldı daraldıkça bizim kapımıza kadar geldiğini daha nasıl görebiliriz?

Evrakların tam olsun ama arka planda istediğini yapabilirsin mantığı ile yapılan; “Uluslararası Çocuk Günü fikri, 1925 yılında Cenevre’de yapılan Çocukların Refahı için Dünya Konferansı’ndan sonra doğmuştur. 54 ülke katılımıyla gerçekleşen Konferans’ta Çocukların Korunmasına Dair Cenevre Bildirgesi kabul edilmiştir. Dünya Çocuk Günü adıyla çocuklar arasında ortak duygular oluşmasını, ulusların barış içinde yaşama özlemlerinin pekişmesini amaçlar” Bildirge esas olarak yoksulluk, çocuk işçiliği, eğitim gibi dünya çocuklarının refahını ilgilendiren konulara odaklaşmaktadır. Konferanstan sonra pek çok ülke, çocukların sorunlarına ilişkin olarak kamuoyunun dikkatini çekmek, çocuklara mutluluk getirmek ve çocuk konusunda teşvik etmek üzere bir günü Çocuk günü olarak belirlemiştir. 1 Haziran tarihi, 21 ülkede olmak üzere, en yaygın Çocuk Günü’dür. Bu bildirge ve Google bilgisi bize ne kadar yetmiş diye bakmak gerekir. Yıllarca öğrenci yurtlarında görev aldım halen devam ediyorum ve gençlerin yanında olmak öğrencileri desteklemek hepimizin aslında sorumluluğu. Yaptığım programlarda çocukları bekleyen tehlikelerden elimden geldikçe kurabildiğim kadar cümleler ile konuklarım ile konuştum. Köşe yazılarımda sıkça çocuklar ve gençler ile ilgili yazdım ve yazacağım..

Sevmek gerekiyor abartarak çocuklarımızı ve gençlerimizi sevmek gerekiyor. Bazen çok şey söylemek istersin hiçbir sözcük anlatamaz anlatmak istediklerini ne kadar anlatabildim bilmiyorum.
Mehmet AÇIK

Ölmemeli Çocuklar
Yorum Yap
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin