featured
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Umutsuzluğun Düdüklü Tenceresi

Umutsuzluğun Düdüklü Tenceresi

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazze’de Durum: Refah “Umutsuzluğun Düdüklü Tenceresi”
BM insani yardım ofisi, Gazzelilerin İsrail saldırıları nedeniyle güneye, Refah’a kaçtıklarını ve bu sınır kasabasının “umutsuzluğun düdüklü tenceresi” haline geldiğini söylüyor. Birleşmiş Milletler insani yardım ofisi, Gazze’nin güneyindeki Refah kentini “umutsuzluğun düdüklü tenceresi” olarak tanımladı ve Han Yunus’taki çatışmaların artması nedeniyle bölgeye sığınanların sayısının artmasından endişe duyduğunu dile getirdi.

Gazze’nin Yarısından Fazlası Güneye Sığınıyor

Gazze’nin 2,3 milyonluk nüfusunun yarıdan fazlası, İsrail’in hava saldırılarından korunmak için Mısır sınırına yakın Refah’a sığındı. Bölgedeki insanlar soğuk ve açlık çekiyor, derme çatma çadırlarda ve kamu binalarında yaşıyor.

Refah’ta Durum Umutsuz

BM Ofisi sözcüsü Jens Laerke, Refah’ın “umutsuzluğun düdüklü tenceresi” olduğunu ve önümüzdeki günlerde durumun daha da kötüleşmesinden korktuklarını söyledi. Gazze sakinleri, İsrail güçlerinin Han Yunus’taki hastanelerin etrafındaki alanları vurduğunu ve Refah yakınındaki saldırıları artırdığını bildiriyor.

Çocuklar Özellikle Etkilendi

UNICEF, çatışmalar sırasında Gazze’de 17.000 çocuğun refakatsiz olduğunu veya ailelerinden ayrıldığını tahmin ediyor. Bölgedeki neredeyse tüm çocukların zihinsel sağlık desteğine ihtiyaç duyduğu düşünülüyor. UNICEF’in İşgal Altındaki Filistin Toprakları İletişim Şefi Jonathan Crickx, çocukların son derece yüksek seviyede kaygı, uykusuzluk ve duygusal patlamalar yaşadığını söyledi.

Savaştan Önce de Durum Vahimdi

UNICEF, savaştan önce Gazze’de 500.000 çocuğun ruh sağlığı ve psikososyal desteğe ihtiyacı olduğunu tahmin ediyordu. Bugün ise bu sayının 1 milyondan fazla çocuğa ulaştığı düşünülüyor.

Fotoğraf: Abdulqader Sabbah/Anadolu via Getty Haber/GHA

0
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Umutsuzluğun Düdüklü Tenceresi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin