Sanatçı, hastalığının başlangıç aşamasında boynunda fark ettiği şişliğin ardından yapılan biyopsi sonucunda lenf bezi kanserine yakalandığını öğrendi. Kemoterapi tedavisi sırasında bağışıklık sistemini güçlendirmek amacıyla düzenli spor yaptı ve moral bulmak için müzikle iç içe oldu.
Kanseri Yenen Sanatçı: Müzik ve Sporun Gücüyle Hayata Dönüş
“Sürekli kendime moral veren müzikler dinleyip, sazımı hiç bırakmadım ve bestede yaptım. Şükürler olsun, bu hastalığı 6 ayda yendim” şeklinde duygularını paylaştı.
Salih Soyutürk’ün müzik yolculuğu, ailesinin etkisiyle başlamış. Babası Fakı Ozan Avare ile birlikte 11 yaşında sahneye çıkan sanatçı, müziğe olan tutkusunu her zaman korumuş. Hastalık sürecinde yazdığı ve kendisine ait söz ve müziği bulunan “Kahır” adlı bestesiyle birlikte, “Taze Karlar”, “Dikenli Bahçeye Giremeyenler”, “Yeşil İpek” ve “Elmalı” gibi eserlerden oluşan ilk albümünü ünlü aranjör ve prodüktör Hatem Tutkus ile tamamladı.
Kanserle Mücadelede Melodi ve Metin: Salih Soyutürk’ün Müzik Terapisiyle Zaferi
Klip yönetmenliğini Murat Aygör’ün üstlendiği albümde, “Taze Karlar” ve “Dikenli Bahçeye Giremeyenler” türküleri için iki ayrı klip çekildi. Salih Soyutürk, müziklerinde geleneksel Türkülerin orijinal halleriyle oynama yapmadan, terapi modunda farklı bir soundla işlediklerini belirtti. “Bana şifa ve moral veren bu müzikler umarım tüm müzikseverlere ve hastalara da moral verir, iyi gelir” şeklinde konuştu.
Şu sıralar dijital platformlarda klipleriyle yer alan Salih Soyutürk, spor alanında da dikkat çekiyor. Vücut geliştirme konusunda 140 kg barfix rekoru kıran sanatçı, hem sanatı hem de sporuyla ilgi odağı olmaya devam ediyor.
Magazin/Salih Aka