featured
  1. Haberler
  2. Köşe Yazıları
  3. ARAZİ MAFYASI ve HADDİNİ BİL YOK EDERİZ

ARAZİ MAFYASI ve HADDİNİ BİL YOK EDERİZ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1981 yılında Silifke’de otel arsası aldığını kaydeden kişi, otelin inşasını belediye tarafından belirlenen haritaya uygun olarak yaptığını belirtti. 1986 yılında ise, arsanın parselinde kaymalar olduğunu, bunun üzerine sınır ihlali davası açtığını belirten kişi, 8 sayfalık ifadesinde şunları anlattı:

Dava dosyasında haritanın mühürsüz, tasdiksiz, genel müdür onaysız olduğunu gördüm. Bunun üzerine Mimarlar Odası’na gittim. Oda, haritanın sahte olduğunu söyledi. Bu durum gazetelerde haber olarak da yayınlandı. Olay basına yansıyınca Silifke’ye Tapu Kadastro Müdürlüğü’nün görevlendirdiği müfettiş Hüseyin Kavlak geldi. Bana ‘bu haritanın neresi sahte?’ diye sordu. Ben de paftanın üzerinde Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nün mühür ve onayının olmadığını söyledim. Bunun üzerine müfettiş, Silifke Kadastro Müdürü’nü yanımda odaya çağırdı. Bu haritanın üzerinde genel müdürlüğün onayının neden olmadığını sordu. Müdür, Anamur ilçesinden Erdemli ilçesine kadar olan bölgeyi kapsayan 36 haritayı müfettişe sundu; ‘bunların hiçbirinde mühür ve tasdik yok’ dedi. Bunu gören müfettiş şaşırdı, ‘olay boyumu aşıyor’ diyerek bırakıp gitti.

O dönem muhalefette olan Süleyman Demirel, konuşmalarında bu yolsuzluklarla ilgili, ‘Yapılan koskatostur. Tapuları deldiniz. İktidara geldiğimiz de hesabını soracağız‘ diyordu. Mesut Yılmaz da başka bir seçim meydanında ona cevap vererek ‘Bunun hesabını sormazsan namertsin‘ diyordu. Ertuğrul Özkök’ün köşesinde ‘Ne biliyorsan açıkla’ demesiyle, Demirel, ‘Şimdi açıklarsam delilleri yok ederler. İktidara geldiğimiz de hesabını soracağız’ şeklinde konuşmuştu.

Ben o dönem bu yolsuzlukları bakan olan Adnan Kahveci’ye anlattım. Kahveci soruşturma başlattı. Yolsuzlukları ortaya çıkarttı. Kendisi o günlerde sık sık Çankaya’ya çıkarak ne yapacaklarını konuşuyordu. Önce yapılan inşaatları durdurdular. Sonra da ya tapular iptal edilecek ya da arsaların bedelleri alınacaktı.

O dönemde Adnan Kahveci, ‘Boyundan büyük işlerle uğraşıyorsun. Haddini bil, yok ederiz’ diye tehdit ediliyordu. Bunlar gazetelere de yansıdı. Adnan Kahveci, ‘Ben Türkiye’nin en büyük toprak ağası, arazi mafyasıyla uğraşıyorum. Doğru bildiğim yoldan kimse ayıramaz’ diye karşılık vermişti. Yakın zaman sonra trafik kazası süsü verilerek öldürüldü. Adnan Kahveci, trafik kazasında öldüğünde, aracında bu yolsuzluklara ilişkin bir dosya bulunmaktaydı. Ben o dönemde ölmeden önce Kahveci ile Meclis koridorunda görüştüm. Bu yolsuzluk konusunu sorduğumda, söz konusu tapuların hile ile oluşturulduğunu; bozulacağını söylemişti. İstanbul’dan döndükten sonra bunları savcılığa vereceğini belirtmişti.

Mart 2013 Mersin/Silifke Kerim Parlatan

0
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ARAZİ MAFYASI ve HADDİNİ BİL YOK EDERİZ
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin