Bursa’da Medikal Ürün Vurgunu Davasında 2 Tahliye
Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, Bursa Şehir Hastanesi’ne ait medikal malzemeleri usulsüz şekilde satarak 8 milyon 241 bin 678 lira kamu zararına neden oldukları iddiasıyla yargılanan sanıkların davası devam etti.
Duruşma Detayları
Tutuklu sanıklar C.I. (38) ve D.B. (43) ile tutuksuz sanıklardan bazıları, taraf avukatlarının eşliğinde mahkemeye katıldı. Duruşmada, hastane görevlileri tanık olarak dinlendi.
Sanıklardan D.B., savunmasında şunları söyledi:
“Bir anda gözaltına alındım ve tutuklandım. Süreci tam olarak anlayamadım. Ben bildiğim kadarıyla her şeyi anlattım. Suç işleme kastım yoktu, bu sebeple tahliyemi talep ediyorum.”
Sanık C.I. ise 20 yılı aşkın süredir medikal sektöründe çalıştığını belirterek, şunları kaydetti:
“Bazı tanıklar, ürünlerin sadece Bursa Şehir Hastanesi’ne verildiğini söylemiş olsa da piyasada özel hastaneler ve klinikler de vardır. Medikal piyasasında her ürüne ulaşmak mümkündür. Benim tek hatam, faturasız mal almak oldu. Şehir hastanesine gidip otoparktan 2-3 kez ürün aldığımı söyledim.”
Mahkeme Kararı
Mahkeme heyeti, sanıklar C.I. ve D.B.’nin yurt dışına çıkış yasağı şartıyla tahliyelerine karar verdi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.
Operasyon ve İddialar
Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından Mayıs ayında düzenlenen operasyonda, kamu görevlileri ve medikal sektör temsilcilerinin de aralarında bulunduğu C.I., D.B., H.Ş., A.H.A., C.G. ve T.S. gözaltına alınmıştı.
Adliyeye sevk edilen D.B., A.H.A. ve C.I., “zimmet” ve “nitelikli dolandırıcılık” suçlamalarıyla tutuklanmış, diğer 4 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. A.H.A. daha sonra adli kontrolle tahliye edilmişti.
İddianamede, sanıkların usulsüz işlemlerle elde ettikleri parayı lüks harcamalarda kullandığı, tatil için 4 bin avroya tekne kiraladıkları bilgisi yer aldı. Sanıklar hakkında 12 ila 18 yıl arasında hapis cezası talep ediliyor.
(GHA)