featured
  1. Haberler
  2. Köşe Yazıları
  3. Evlilik: Huzur ve Sükunetin Kaynağı

Evlilik: Huzur ve Sükunetin Kaynağı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

– EVLİLİK VE GELECEK HAYIRLI BAYRAMLAR Konuk yazar Fatih Küpeli

Evlilik; bir erkek ile bir kadın arasında nikâh akdi ile yapılan bir birlikteliktir. İslam nazarında bir ibadet kabul edilen evlilik ile karı-koca hayatlarını birleştirerek müşterek bir yaşantıya başlarlar.

Evlilik insanı huzur ve sükunete kavuşturur. Yüce Allah şöyle buyurmaktadır: “Kendileri ile huzur bulasınız diye sizin için türünüzden eşler yaratması ve aranızda bir sevgi ve merhamet var etmesi de O’nun (varlığının ve kudretinin) delillerindendir…” (Rûm, 30/21).

slam dininin prensiplerine göre kurulan bir evliliğin amacı birlikte mutlu bir hayat sürdürmek, yararlı ve iyi işler yaparak kendisine ve topluma faydalı olacak çocuklar yetiştirmektir.

Evliliğin en büyük yararlarından biri toplumdaki ahlakî çözülme ve bozulmanın ortadan kalkmasıdır. Evlilik sayesinde insanlar sosyal bozukluklardan uzak kalırlar. Çocuklar anne-babanın merhamet, sevgi ve şefkati ile büyüyerek ruhi ve bedeni rahatsızlıklardan kurtulurlar. Huzurlu aile ortamında yetişen çocuklar kendileriyle ve çevreleriyle barışık olurlar.

Dolayısıyla dinî prensipler doğrultusunda oluşturulan bir evlilik ile kişiler kendi geleceklerini de güvenceye almış olurlar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Evlilik: Huzur ve Sükunetin Kaynağı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin