KOSGEB’den sorunsuz para alma yöntemini öğrenin! Parayı kesin alacaksınız…MEB Hocam dipnot : KOSGEB haberimiz altta yer alıyor. Ancak habere geçmeden önce kendim deneyimlerimden yola çıkarak size nasıl kesin sonuç alacağınızdan bahsedeceğim ;
Öncelikle KOSGEB güzel bir sistem. Ancak kime sorarsanız sorun? KOSGEB para vermiyor! der kesip atar. Haklılar da. Gerçekten de KOSGEB bedava para vermiyor.
Almak için öncelikle üretim alanında bir fikriniz projeniz olması gerekiyor. Al sat hazır dükkan açmanızı istemiyorlar. Üretim olacak. Misal ben zamanında bunu göze alarak. Hayalim kafe açmaktı. Ancak KOSGEB bu tür al sat hazır yerlere destek vermiyor.Ben de ne yaptım? Kahve üretim dükkanı adı altında başvurumu yaptım. Amacım ise şuydu; kahve üretimi gözükecek ama, çay kahve, çeşitli içecekler satışı yapmaktı. Başarılı da oldum.
Öncelikle kenarda paranız varsa? veya KOSGEB’in faturalandıracaksınız dediği eşya araç gereçleri alabileceğiniz ancak para ödemeden alabileceğiniz tanış yerleriniz varsa oraları ayarlayın. O kişiler size satmış gibi para vermeden faturasını çıkarıp verecekler. Bu faturaları KOSGEB’den aldığınız sertifika ile birlikte sunduğunuzda belirli tarihlerde karşılığını alabiliyorsunuz.
Ancak hazırda paranız varsa onu kullanabilir ve yine faturasını ibraz ederek harcadığınız parayı alabilirsiniz. Bazen harcadığınız tutarın biraz düşüğünü alabiliyorsunuz. O da kesintiler veya farklı nedenler. Asla KOSGEB’i kandırmayın. İkinci el eşyayı sıfırmış gibi yutturmaya kalkmayın. Yapanlar var şahit olduk. Ancak büyük cezaları var ve kul hakkı sonuçta…
KOSGEB kursuna yazıldıktan sonra derslere katılıyorsunuz. Bu derslerde standart konular işleniyor. Ve inanın 40 kişi varsa sınıfta bunların sadece 3-5 tanesi parayı alabiliyor. Bu 3-5 kişiye baktığımızda ise dediğim şekilde yapanlar. Yani ya kenarda hazırda parası olanlar, yada anlaşmalı yerlerle fatura işini çözenler oluyor.
Bu nedenle asla KOSGEB havadan para veriyor, hemen gidip alalım iş kuralım hayaline koşmayın. Öyle bir şey yok…
Şimdi geçelim haberimize ;
KOSGEB Hibe Programı: Neden Başvurmalısınız?
KOSGEB’in girişimcilere yönelik yeni hibe programı işinizi geliştirmek istiyorsanız kaçırılmayacak bir fırsat! Hibe tutarları, başvuru süreçleri ve daha fazlasını öğrenin.
KOSGEB, Türkiye’de girişimciliği teşvik eden bir kurum olup, iş dünyasını canlandırmak amacıyla hibeler sunar. Girişimci işçilere yeni bir hibe kampanyası duyuruldu. KOSGEB, geleneksel ve ileri girişimcileri desteklemeyi hedefler.
Bu hibe programı, esnafın yüzünü güldürmek için özel olarak tasarlandı. KOSGEB, çeşitli destek paketleriyle ihtiyaçlarına uygun hibeler yapmaktadır. Yeni destek programı sayesinde girişimciler, işlerini daha da ileri taşıyabilecekler.
KOSGEB, beş ana destek programı altında toplam 17 farklı hibe sunuyor. Özellikle kendi işini kurmak isteyen geleneksel girişimciler için 65.000 TL’ye kadar geri ödemesiz hibe sağlanırken, ileri girişimciler için 375.000 TL’ye kadar destek veriliyor.
Deprem bölgesinden olan girişimciler için özel destekler de bulunuyor. Geleneksel girişimci ödemeleri 130.000 TL’ye, ileri girişimci desteği ise 100.000 TL’ye çıkartılmış durumda.
KOSGEB ayrıca teknolojik gelişim kapsamında da destekler sağlıyor. Ar-Ge, Ür-Ge ve inovasyon destek programına katılanlara 1,1 milyon TL, KOBİ Teknoyatırım programına kayıt olanlara 10 milyon TL, Stratejik Ürün Destek Programına başvuranlara da 6 milyon TL’ye kadar destek verilmektedir.
KOSGEB’in bu hibe programından yararlanmak, işinizi kurmak ve geliştirmek adına büyük bir adım olabilir. Başvurularınızı yaparak bu fırsatlardan yararlanmaya başlayın