featured
  1. Haberler
  2. Güncel
  3. NARİN’İN BABASINDAN HALKA ÇAĞRI

NARİN’İN BABASINDAN HALKA ÇAĞRI

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ı bulmak için başlatılan arama çalışmaları aralıksız sürüyor.

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Baba Arif Güran, “Duyan, gören veya şüphelenen herkesin devlete bilgi vermesini istiyorum. Sosyal medyada yapılan asılsız açıklamalara itibar edilmemeli.” dedi.

21 Ağustos’ta saat 15.00 sıralarında, kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin Güran’ın ailesi, durumu yetkililere bildirdi. Bunun üzerine, bölgede 112 Acil Sağlık, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma (DÜAK) ekipleri tarafından geniş çaplı arama başlatıldı.

Narin’i bulmak amacıyla, AFAD’a bağlı dalgıç ekipleri sulama kanallarında arama yaparken, jandarma ve diğer arama kurtarma ekipleri ise mahallenin çevresi, kayalıklar, dere ve sazlık alanlar, tarlalar, atıl durumdaki yapılar, boş evler, ahırlar, samanlıklar ve evlerin bahçelerinde detaylı aramalar gerçekleştirdi. Ayrıca, jandarma ekipleri mahalleye giriş-çıkış yapan araçları kontrol etti.

Jandarma Sualtı Arama Kurtarma dalgıçları, mahalledeki su kuyularında da arama yaparak bu noktaları sprey boya ile işaretledi. Şu ana kadar, mahallenin çevresindeki 16 kilometrelik bir alanda arama çalışması yürütüldü. Ayrıca, yaklaşık 130 kişinin ifadesine başvurulduğu belirtildi. Bağlar Kaymakamı İsmail Pendik, Güran ailesine ziyaret gerçekleştirerek çalışmaları yerinde inceledi.

BABADAN ÇAĞRI

Baba Arif Güran, kızına bir an önce kavuşmayı umut ettiğini belirtti. Güran, “Duyan, gören veya şüphelenen herkesin devlete bilgi vermesini istiyorum. Sosyal medyada yapılan asılsız açıklamalara itibar edilmemeli. Bir gelişme olduğunda İçişleri Bakanımız ve valimiz gerekli açıklamaları yapacaktır. Umudumuzu kaybetmiyoruz; depremde 20 gün enkaz altında kalanlar kurtarıldı, inşallah kızım da sağ salim bulunacak.” dedi.

İHBAR ÜZERİNE DEREDE KEPÇE İLE ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Narin Güran’ı arama çalışmaları kapsamında gelen bir ihbar üzerine jandarma ekipleri, mahalleye yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta bulunan derede çalışma başlattı. Büyükşehir belediyesinden talep edilen kepçe ile başlatılan çalışmalarda deredeki suyun debisinin düşürüleceği, ardından da dere boyunca arama çalışması başlatılacağı belirtildi.

Haber Merkezi/Editör/Göksu Ayan

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
NARİN’İN BABASINDAN HALKA ÇAĞRI
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin