featured
  1. Haberler
  2. Genel
  3. NASA’nın Ay misyonu kapsamında gerçekleştirilen bir ilk: Ay’a geri dönüş!

NASA’nın Ay misyonu kapsamında gerçekleştirilen bir ilk: Ay’a geri dönüş!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

NASA’nın Ay misyonu kapsamında gerçekleştirilen bir ilk: Ay’a geri dönüş!

NASA’nın Ay misyonu kapsamında United Launch Alliance (ULA) şirketi tarafından fırlatılan yeni roketi Vulcan, Florida’dan başarıyla fırlatıldı. Vulcan roketi, ilk uçuşunda Astrobotic şirketi tarafından üretilen Peregrine Ay iniş aracını taşıdı. Eğer seyahat başarılı olursa, bu bir dizi ilki beraberinde getirecek.

ULA misyon yetkilisi Eric Monda, Vulcan’ın ilk uçuşundan sonra, “Her şey yolunda, mükemmel görünüyor” açıklamasını yaptı. Peregrine adlı robotik iniş aracı, 1972’deki son Apollo inişinden bu yana Ay’a yumuşak iniş yapma amacı taşıyor ve başarılı olması durumunda ABD’nin 50 yıl sonra Ay’a ilk inişini gerçekleştirecek.

Ancak, Astrobotic şirketi tarafından yapılan açıklamaya göre, Peregrine uzay aracında güneş panellerini sabit şekilde Güneş’e doğrultmada anormal bir durum meydana geldiği belirtildi. Mühendisler, bu teknik sorunu gidermeye çalışıyor ve ilerleyen süreçte güncelleme sağlanacak.

Bu gelişmelerle birlikte, NASA’nın Ay’a yönelik Artemis Projesi çerçevesinde Ay’a yapılacak yolculuklar ve Ay yüzeyine iniş çalışmaları daha da önem kazanmış durumda. Artemis Projesi’nin hedeflerinden biri, ABD’nin Ay yüzeyine astronot indirerek uzay keşiflerini güçlendirmek ve maliyetleri düşürmektir. Ay’a dönüş, uzay yarışını yeni bir boyuta taşıyor ve Washington yönetiminin stratejik amaçları arasında yer alıyor.

Haber Merkezi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
NASA’nın Ay misyonu kapsamında gerçekleştirilen bir ilk: Ay’a geri dönüş!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin