Ülkenin ekonomi ile ilgili kuruluşları zaman aralıklı olarak rakamları açıklayıp rekorlar kırıldığını söylüyorlar. Bu rekor kırmalar ihracatın artması, enflasyonun düşmesi gibi bizi direk ilgilendiren konuları içeriyor.
Ülkenin yangın yeri gibi olmasına bakıyorum. Bir de yapılan açıklamaya bakıyorum. İkisi arasında dağlar kadar fark var.
Halkın alım gücünün yükseleceğini, enflasyonun düşeceğini söyleyenlerin sözleri bir ay geçmiyor ki, ‘Şubat Ocak ayından, Mart ise Şubat’tan daha iyi olacak’ diyerek bence umut pompalıyorlar.
Çarşı Pazar onu söylemiyor elbette. Bir ay önce satın aldığınız bir ürün bir ay sonra iki katına satılıyor.
Biz de ‘zam mı geldi? Diyerek her şeyi olumlu karşılamaya başladık.
Partilerin Adana’da düzenledikleri mitinglerde açılan pankartlara bakıyorum. Halk halinden memnun gibi…
Patates ve soğan diye başlayan cümlelerle hazırlanan pankartlarda mutfağın yangın yeri olduğunu ifade eden eylem tarzları maalesef hayata geçirilemiyor.
Kırılan rekorlardan madem öyle bizim etkilenmemiz, cebimizdeki paranın değerinin artması, alım gücünün yükselmesi gerekmez mi?
Bütün bunların yaşanmaması asıl tehlikeyi ortaya koyuyor. Sizin için hizmet verenler ‘Halk halinden memnun’ diyerek yanlış da olsa kararlarını uygulamaya devam ediyorlar.
Fakire fukaraya yardım edecek durum da kalmadı. Çarşıda adım attığınız yerde dilenciler çoğaldı. Eski kıyafetleri toplayarak giyen insanların sayısı da oldukça kabarmaya başladı.
Ülkenin ekonomisini düzeltmek adına radikal kararlar almak bu kadar zor mu? Bence hiç zor değil. Zengini zenginleştiren politikalardan vazgeçilmesi gerekir.
Partiye yakın iseniz teşvik alıyorsunuz. Paraya para ekliyorsunuz. Orada çalışanlara ise kazançlarından fazlaca vermiyorsunuz. Yani hep ‘bana’ misali…
Vergiler artıyor. Gelir azalıyor. Bu kadar basit. Aldığınız her geçen gün fiyatlanıyor. Fırsatçılar veya başkaları nedeniyle…
Sizin ürününüz ise para etmiyor!
Ekonomiyi düzeltmek bu kadar zor olmasa gerekir. Yurttaş olarak bizim aklımız bile bu açığı kapatmaya yetecek kadar çalışırken bu kadar yöneticinin proje üretememesi de vahim olsa gerekir.
Allah bizi beterinden korusun. Bu gidişat hiç ama hiç iyi değil…
GHA – İstihbarat Servisi
Nihal Taş