featured
  1. Haberler
  2. Güncel
  3. Scholz, bıçaklı saldırı üzerine Soligen’i ziyaret etti. Scholz, “Bu terörizm, hepimize yapılmış bir terörizmdir.” dedi.

Scholz, bıçaklı saldırı üzerine Soligen’i ziyaret etti. Scholz, “Bu terörizm, hepimize yapılmış bir terörizmdir.” dedi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Solingen’de gerçekleşen ölümcül bıçaklı saldırıdan üç gün sonra şehri ziyaret etti.

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Olaf Scholz’un ilk durağı olay yeri oldu. Scholz, 67 ve 56 yaşında iki erkek ile 56 yaşındaki bir kadının öldürüldüğü pazar meydanına saldırının olduğu yere beyaz bir gül bıraktı. Olayda dördü ağır sekiz kişi daha yaralandı.

Kuzey-Rhine-Vestfalya’nın (NRW) batı eyaletinde gerçekleşen saldırı ülkeyi şok etti ve önümüzdeki hafta yapılacak önemli bölgesel seçimler öncesi göç hakkındaki iç tartışmaları yeniledi.

Gazetecilere verdiği demeçte Scholz, bunun terörizm olduğunu cumartesi günü, kendi tarzına sahip İslam Devleti grubu saldırganın kendi adına hareket ettiğini iddia etti.

Scholz, “Almanya’da kalamayanların ve kalmasına izin verilmeyenlerin ülkelerine iade edilmesi ve sınır dışı edilmesi için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız.” sözlerini vurguladı.

Yetkililer, şüpheli saldırganı geçen yıl Bulgaristan’a sınır dışı etmeyi planlamışlardı, ancak bu gerçekleşmedi çünkü yetkililer bunu yapmaya çalışırken mülteci barınağında değildi.

Başbakan Scholz, “Şimdi silah yönetmeliklerini sıkılaştırmamız gerekecek. Özellikle bıçakların kullanımı konusunda.” diye ekledi. Almanya geçtiğimiz günlerde halka açık alanda 12 santimetreden 6 santimetreye kadar taşınabilen bıçakların uzunluğunda olası bir kısıtlama olduğunu tartıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Scholz, bıçaklı saldırı üzerine Soligen’i ziyaret etti. Scholz, “Bu terörizm, hepimize yapılmış bir terörizmdir.” dedi.
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin