featured
  1. Haberler
  2. Genel
  3. TABELA KİRLİLİĞİ VE YAŞAMSAL TEHDİTLER NE ZAMAN SON BULACAK?

TABELA KİRLİLİĞİ VE YAŞAMSAL TEHDİTLER NE ZAMAN SON BULACAK?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kısa adı ÇETKODER olan yurt geneli örgütlü bulunan Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “2008 – 2010 – 2012- 2014 – 2016 – 2018 – 2020 – 2022- Yıllarında çeşitli basın açıklamalarımızla olayın vahametini dile getirip yetkili ve ilgilileri uyarırken, Tabela ve reklam kirliliği (görsel – estetik açıdan – çevresel açıdan ve yaşamsal tehdit saçması nedeniyle ) ne zaman son bulacak diyerek, defalarca açıklamalar yaptık, vatandaşlarımızı da bilinçlendirmeye çalıştık.. Ama nafile. İlgili ve yetkilinin her zaman olduğu gibi umurunda olmadı, bu tabela ve panolar nice canları hayattan kopardı” dedi.

TABELA – PANO- TOTEM REZALETİ ARTARAK DEVAM EDİYOR

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Dünyanın hiçbir medeni ülkesinde bizim ülkemizde olduğu gibi, kent merkezlerinde, şehir içinde ticari tabela ve reklam kirliliği yoktur. Birbirinden farklı renk ve objelerle meydana getirilen ebat ve ölçüleri keyfiyete kalmış tabela ve reklam panoları resmen görüntü kirliliği oluşturuyor. Çevrenin görünümünü berbat bir şekilde etkiliyor, kent estetiğini de berbat hale getiriyor” dedi.

ANKAR’DA TABELANIN ALTINDA KALAN VATANDAŞIMIZI UNUTTUK MU?

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Biz uyarıları yapıyoruz, önlem alacak olanların keyfiyetine kalıyoruz. Resmen görevlerini sorumluluk bilinci içinde ifa etmiyorlar. Bu yüzden canlar gidiyor. Son Ankara ve diğer illerdeki tabelaların altında (TOTEM ve Büyük ışıklı reklam panoları) kalarak can veren kardeşlerimizi düşünün. Biz yıllardır bunu dile getiriyoruz. Yollarda, orta refüjlerde, iş yerlerinin önlerinde böylesine devasa tabela, totemlerin ne gereği var? İklim değişikliği yaşanıyor. Görülmemiş kasırga ve yağışlar ülkemizde baş gösteriyor. Bu tabelalar can güvenliği açısından tehlike saçıyor” dedi.

ACİLEN BİNALARIN ÇATILARINDA BULUNAN DEV REKLAM PANOLARI İNDİRİLMELİDİR

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “özellikle kent merkezleri ve yerleşim alanlarındaki binaların çatılarında, devasa reklam panoları ve tabelaları ölüm kusuyorlar. Yaşamsal tehlike saçıyorlar. Binaların çatılarındaki tüm bu tür reklam pano ve tabelalarının acilen kaldırılmasını, işyeri ve yol ortalarında bulunan TOTEM denen devasa panoların kaldırılmasını, görüntü kirliliği oluşturan bu uygulamalara son verilmesini, iş yeri ve ticarethanelerde bir an evvel tek tip, kirlilik yaratmayan, belirli standartta olan tabela düzeninin uygulamaya konmasını, Kent estetiğinin korunmasını, tüm tüketici vatandaşlarımızın sağlıklı bir çevrede yaşaması adına talep ediyoruz” dedi.

BAKANLIĞIN ÇALIŞMASINA NE OLDU?

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş,”2008 yılından beri ısrarla dillendirdiğimiz ve tartışmaya açtığımız bu görsel kirlilik ile ilgili önceki yıllarda Çevre Bakanlığı açıklamalar yapmış ve en kısa sürede bu işin şekil alacağını, üzerinde çalışma yaptıklarını duyurmuştu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, cadde ve sokaklarda tabelaların oluşturduğu görüntü kirliliğini engellemek için çalışma başlattıklarını, Yılsonuna kadar her cadde ve semtte, oraya ait dükkânların kullanacağı bir tabela kriteri getirileceğini, 2014 yılı itibariyle tüm dükkânlar bulunduğu cadde ve semtin standartlarına göre tabela kullanacağını, bunun için gerekirse cezai işleme bile başvuracaklarının altını çizmiş sona gelindiğini açıklamışlardı. Ne oldu? Bakın bu açıklamayı yaptıkları 2014 den bu yana 10 yıl geçti. Niye uygulamaya geçilemiyor?” dedi.

BELEDİYELER ARTIK BU İŞE ÇANAK TUTMA YERİNE SON VERMELİ

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Ticari müesseselerin birbiri ile adeta yarış eder gibi görgüsüzce ve umarsızca bir çaba içinde olmaları, işi artık daha da çığırından çıkarmıştır. Belediyelerinde bu işe, üç kuruşluk gelir elde etme uğruna çanak tutmaları ayrı bir rezalettir. Kent estetiğini aleni bozan, görüntü kirliliğinin yanı sıra, hayati tehlikede saçan, birbirinden devasa reklam panosu ve tabelaların elden geçmesi standarda kavuşturulması ve tek tip oluşmasının zamanı çoktan gelmiştir ve geçiyor. Bunun için daha ne bekleniyor? Bakın Ankara da tabela altında can veren vatandaşımız, daha nice yerlerde aynı akıbetle karşılaşan vatandaşlarımızın sayısı azımsanacak ölçüde değil. Belediyeler de artık bu işe son vermelidir” dedi

Haber/Sinem Gültekin/Mersin

1
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TABELA KİRLİLİĞİ VE YAŞAMSAL TEHDİTLER NE ZAMAN SON BULACAK?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin