1. Haberler
  2. Güncel
  3. Tarih tünelinde 3D savaş

Tarih tünelinde 3D savaş

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul, bu ayın sonunda dünyanın ilk ve tek ‘canlı savaş’ müzesine kavuşacak. Sergilenen her silahın, üniformanın orijinal olduğu müzede savaşlar, diorama denilen 3 boyutlu modelleme tekniğiyle ziyaretçilere tüm şiddetiyle yeniden ‘yaşatılacak.’

DÜNYANIN ilk ve tek canlı tarih, savaş ve diorama (Bir olayı üç boyutlu modelleme) müzesi İstanbul Çağlayan’da açılıyor. Müzenin en büyük özelliği tüm silah, kostüm ve savaş objelerinin orijinal olması. Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi, “Dünyanın en kapsamlı diorama koleksiyonuna sahip müzesi” özelliğini taşıyor. Müzede, Doğu Roma, Selçuklu, Osmanlı, Kurtuluş Savaşı, I. ve II. Dünya Savaşlarına ilişkin askeri ve etnografik eserler yer alıyor. Müze, savaş teknolojisi kadar sosyolojik, ekonomik ve kültürel dönüşümüne de ışık tutuyor. 
ÖNCE ÇANAKKALE SAVAŞI

Alüminyum devi Çuharoğlu Holding’in CEO’su Nejat Çuhadaroğlu (47), yıllarca Anadolu’yu, dünyayı dolaştı. Geçmişimize dair ne varsa toplayıp getirdi. 25 milyon dolar harcadığı müzede 94 çentikli cellat baltası, Zülfikâr kılıcı, isabet eden kurşunlarla kalbura dönmüş miğfer, Çanakkale Savaşı’nda cepheye gönderilen Fenerbahçe bayrağı bile var. 18 Mart’ta Çanakkale Savaşı ile ilgili bölümlerin öğrencilere açılacağı müze, mart sonunda büyük açılışını yapacak. Nejat Çuhadaroğlu, toplam 1500 metrekarelik alanda oluşturulan müzesini bir dünya markası haline getirmek ve geniş bir alana kurulacak yeni müzede uluslararası sanat ve tarih etkinlikleri yapmak istiyor.

Film seti gibi gerçek

SAVAŞ, tıpkı bir film gibi ziyaretçilere tüm şiddetiyle yansıyor. Çanakkale’de yaralı Anzak askerini sırtlayan Türk askeri de, yukarıda çarpışan kuvvetlerin yeraltında tünel kazarak birbirinin siperine sızmaya çalışmaları da o kadar gerçek ki. Sarıkamış’taki Mehmetçikler tipiye yakalanmış, yaktıkları ateşle ısınmaya çalışıyorlar. Soğuktan korunmak için ayaklarına sardıkları sicimler bir o kadar etkileyici.

30 yılın tutkusu

NEJAT Çuhadaroğlu, 30 yıldır maket, 25 yıldır diorama, 18 yıldır koleksiyonerlik yapıyor. Dioramaların yanı sıra tarihi obje ve kıyafetlerin restorasyon ve reprodüksiyonunuyla da ilgilenyor. “Ekonomi eğitimi alsam da yeteneğim ressam annemden” diyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tarih tünelinde 3D savaş
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin