featured
  1. Haberler
  2. Genel
  3. “YEŞİL DÜNYA-2024” YILI KAPSAMINDA “BİRLİK BERABERLİK VAHDETİ” ADLI BİLİMSEL SEMİNERDE

“YEŞİL DÜNYA-2024” YILI KAPSAMINDA “BİRLİK BERABERLİK VAHDETİ” ADLI BİLİMSEL SEMİNERDE

"Zafer Yolu" Savaş Katılımcılarına ve Şehit Ailelerine İnsani Yardım Kamu Birliği Başkanı, zefernews.az sitesinin kurucusu ve yöneticisi, Dünya Afşarlar Derneği'nin Azerbaycan temsilcisi-başkanı Pervane Salman kızı Abdullayeva'nın organizasyonu ve Dünya Avşarlar Derneği'nin desteği ile "Yeşil Dünya-2024" yılı çerçevesinde düzenlenen "Birlik Beraberlik Vahdeti" adlı Bilimsel Seminerde, "Sağlığımızı, sevdiklerimizi, dünyamızı koruyalım" projesi çerçevesinde (proje lideri Akademik Yaşar İbadov), "Sağlıklı düşünce, Sağlıklı çevre, İnsanlığın korunması" konusunda "Alternatif Psikoloji" Bilimi'nin yazarı, Tıbbi Biyoloji Bilimleri Doktoru, Profesör, Oxford Üniversitesi akademisyeni Yaşar Saday oğlu İbadov'un konuşması ilgiyle dinlenmiştir.

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uluslararası düzeyde dünya tıbbına bilimsel yenilikler getiren Azerbaycanlı bilim insanı, akademik Yaşar Saday oğlu İbadov, “Alternatif Psikoloji” bilimine 3 Mart 2003 tarihinde Moskova’da yazar sertifikası (No 6274) almıştır.

Bu bilim, zaman ve mekanda canlı sistemlerin şekil değiştirmesini, bir halden başka bir hale geçişini ve hareket tarzını inceler. “Alternatif Psikoloji” yeni bir bilim olarak canlı sistemlerin zaman ve mekanda ki davranışlarının ve metamorfozlarının incelenmesinde yeni imkanlar açar. Tıbbi biyoloji alanında bilim doktoru, Profesör Y.S. İbadov’un uyguladığı psikografi yöntemi (“Metamorfoz sebebiyle çalışma” yöntemi), canlı organizmaların faza sistemlerini inceleyerek ve yaşam aktivitelerini bozan negatif bilgi kaynaklı blokları ortaya çıkararak, insanın manevi-psikolojik yükselişine hizmet eder.

Bu yöntemin uygulanması, doğa ile insan arasındaki karşılıklı etkileşimlerin karakterini değerlendirmeye, sadece fiziksel bedenleri değil, aynı zamanda enerjetik bedenleri temizlemeye ve iyileştirmeye olanak tanır. Negatif enerji ve bilgilerden arınmak, insan organizmasında pozitif enerji dengesini düzenlemek, uyumu yeniden sağlamak ve korumak yolunda insanların tıbbi-psikolojik sağlığını koruma yolunda uluslararası düzeyde dünya tıbbına bilimsel katkılar sağlamıştır.

Profesör Y.S. İbadov’un tıp alanındaki bilimsel yenilikleri yüksek değerlendirilmiş ve Avrasya ülkeleri için “Enerji bilgi tanı ve tedavi yöntemi” adı altında 29 Aralık 2005 tarihinde patent almıştır (No 006449, protokol No a 20040215, 21.10.2004). Bu yöntemin uygulanması, bioenerjetik matrisi incelemekte ve enerji bilgi hijyeni bilimi alanında yeni yollar açmakta, sağlık programının enerji bilgi düzeyinde yeniden sağlanmasını mümkün kılmaktadır. Profesör Yaşar İbadov, yazarı olduğu “Alternatif Psikoloji” biliminin metodolojisi temelinde yaptığı bilimsel buluşlar ve nanoteknoloji ile hazırlanmış harmonizatörleri Avrupa kalite işareti ve lisansına layık görülmüştür.

O, saygın uluslararası kuruluşların yüksek ödüllerine layık görülmüş, özgün tarzı olan, teorik ve pratik bilimsel başarıları Azerbaycan’da ve onun dışında başarıyla tanıtılan bir bilim insanıdır. Her vatandaşımızın milli ve evrensel değerlere sahip olması, insanlığın korunmasına verdiği katkılarla ülke için gurur vericidir. Akademik Yaşar İbadov, insanlığın kurtuluşuna bilim gücüyle katkılar sağlamaktadır. Hem teorik hem de pratik sonuçları, yazarı olduğu “Alternatif Psikoloji” biliminin metodolojisi temelinde yaptığı yenilikçi buluşları (saat yönünün tersine hareket eden saatler, harmonizatörler vb.) bulunmaktadır. Onun bilimsel yenilikleri, her bireyin, çevrenin ve doğada uyumun yeniden sağlanmasına hizmet etmektedir.

MUTLULUĞUNU İNSANLARIN SAĞLIĞINA HİZMETTE GÖREN YAŞAR DOKTOR İÇİN DÜNYADA EN BÜYÜK DEĞER İNSANLIKTIR!

Bizi çevreleyen alem ve ekosistem Allah’ın yarattığı ve kainatın en şerefli varlığı olarak adlandırdığı insan içindir. İnsan ise bu kainatı açık bir kitap gibi okumayı, onu keşfetmeyi ve korumayı bilmelidir. Yüksek düzeyde düzenlenen seminerde, insanlığın ve sağlığın korunmasında akademik Yaşar İbadov’un yazarı olduğu “Alternatif Psikoloji” biliminin metodolojisi temelinde oluşturulan yenilikçi buluşların uygulanması, insanların sağlığının korunması, doğa ve toplumda uyumun sağlanmasıyla ekolojik sorunların çözülmesi, hava ve iklim koşullarının keskin değişiklikler gösterdiği ve bunun insanlık için acı sonuçlar doğurabileceği göz önüne alındığında herkesin sorunların çözümünde aktif rol almak için seferber olması gerektiği, insanlığın korunmasında yakın bir rol oynamanın önemli olduğu vurgulandı. Seminere katılan tanınmış bilim insanı, profesör Şövqi Göyçayı, Akademi’nin bilim çalışanı doçent Gülşen Hanım ve diğer katılımcılar, akademik Yaşar İbadov’a ve Pervane Hanım Abdullayeva’ya teşekkür ederek, bilimsel seminerlerin devamlı olmasını istediler.

Seminerin düzenlenmesi ve gerçekleştirilmesine destek olan katılımcılara, Dünya Avşarlar Derneği Başkanı Sayın Şeref Kocakaya ve Dünya Avşarlar Derneği’nin Azerbaycan Temsilcisi Pervane Salman kızı Abdullayeva’nın ortak imzasıyla özel teşekkür ödülü takdim edildi. Gelişim adına eğitici seminerlere böyle ilgi göstermek, muhteşem bir görüntü yaratıyor. Bu, biz organizatörleri de çok mutlu ediyor. Evet, gelişim dışarıdan gelmez, kendimizden, bizim faaliyetlerimizden başlar. Bilgili, kendini iyi anlamda derinlemesine tanıyan, seven ve geliştiren herkes korunmayı ve çevresini de korumayı bilmelidir.

Her insanın kalbinde Allah’a sevgi, eylemlerinde insana saygı ve değer, doğasında insanlığın, insanlığın kurtuluşu için gösterdiği hizmet onun sağlığının ve mutluluğunun garantisi olur! Bu, onun aydınlık yarınının, mutlu geleceğinin mükemmellik belgesidir! Allah’ın yarattığı, insanlara emanet ettiği insanlığın korunmasında aktif rol alalım! Biz eğitim çalışmalarına devam ediyoruz.” denildi.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“YEŞİL DÜNYA-2024” YILI KAPSAMINDA “BİRLİK BERABERLİK VAHDETİ” ADLI BİLİMSEL SEMİNERDE
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin